Csònakos pelenka

A Nessie termékcsalád legelsõ darabja, a méltán népszerû csónakos pelenka.

Elõl és hátratépõs verzióban készül, kérheted PuL vagy nemez csónakkal is.

A csónakos pelenka megalkotásakor a természetesség volt a fõ szempontom, ezért azon túl, hogy magas pamuttartalmú, oekotex 100-as minõsítésû, európai anyagokból készülnek, a külsõ minden, a babával érintkezõ része rendelkezik GOTS (GLOBAL ORGANIC TEXTILE STANDARD) tanusítvánnyal is, azaz mind biopamut 🌿

(Ez azért fontos számomra, mert a bio pamutot hagyományos módon és vegyi anyagok nélkül termesztik. Az ebből készült ruhák légáteresztőbbek lágy tapintásúak és nem töltődnek fel elektromossággal – mindemellett hipoallergén és nem irritálja a bőrt sem ♥️

Az pedig a bónusz, hogy 91 %-kal kevesebb a vízfelhasználás a termelés során, mint a normál pamut esetén és 46 %-kal kevesebb szén-dioxid képződik az előállítása során a hagyományoshoz képest.

Mit is érdemes még tudni róla?
🦕 4 féle méretben készülnek: S, M, M+, L
• S (kb 3.5-6/7kg -alkatfüggõen)
• M (Kb 6-9/10 kg -alkatfüggõen)
• M+ (Kb 8-14 kg) – Az M méret után – a vékony/EC-s babákra gondolva, illetve betétet használóknak ajánlom
• L (kb 9-15 kg) – Az M méret után, a dinamikusabban fejlõdõ babáknak, prefoldot, tetra pelenkát használóknak készül.
🦕 kivehetõ, patenttal rögzíthetõ PUL csónakkal készülnek, de kérheted tépõzáras csónakkal is
🦕 rejtett, hosszított tépõparkolója van, hogy a tépõ ne bánthassa az érzékeny bababõrt, de
mosáskor ne szökhessen meg a tépõzár
🦕 a külsõk és a csónakok szabadon variálhatóak (pl egy M-es pelust használhatsz L, de akár S csónakkal is)


Vigyèl a shopba

Csónakos pelenka külsõ mosása
  •  A csónakos pelenka külsőket nyugodtan moshatjátok a többi babaruhával együtt (hasonló színûekkel), maximum 40 fokon, ha lehet bababarát, folyékony mosószerrel.  Magas hõmérséklet hatására (60 fok) rugalmas anyagok károsodhatnak (elveszíthetik rugalmasságukat, kinyúlnak – ez nem feltétlen az elsõ mosási balesetkor következik be) valamint a magas pamut tartalmuk miatt össze is mehetnek, így ezt nem ajánlom.
  • Viszont Fertõtlenítés gyanánt, a pamut külsõk nem forró vasalóval a patentok és tépõzár kerülésével vasalható.
PUL csónak mosása:
  • 60 fokon, öblítő nélkül, 800-as fordulatszám körül ajánlom mosni. Szárítógépbe tenni, napon szárítani tilos!
Nemez csónak mosása:
  • elsõ használat elõtt, ha sokat pisilõ babátok van érdemes lanolinozni – késõbb azonban erre már nincsen szükség.
  • A nemez csónakokat kizárólag kézzel szabad mosni, kézmeleg, mosószeres (wu2 is tökéletes erre a célra) vízben, lehetõleg dörzsölés nélkül (ha fertõtleníteni szeretnétek, meleg (60+ fokos) vízzel nyakonönthetitek és hagyjátok ázni a vízben amíg a víz ki nem hül, mozgatás nélkül.
  • Lanolinozás – ha szükséges lenne:  egy pohárba/befõttes üvegbe öntünk kb fél dl forró vizet, ehhez adunk 1 teáskanálnyi lanolint és megkeverjük. (akkor jó ha a lanolin felolvadt a vízben – sárga zsírfoltok úsznak a víz tetején)
  • A lanolinos vízbe csepegtetünk pár csepp sampont (2-3 csepp csak), összekeverjük, amitõl a lanolin emulgeálódik és a víz tejfehérré válik. Felengedjük meleg vízzel (ha pohárban csináltuk átöntjük egy nagyobb vödörbe) és mehet bele a csónak. Jól megnyomkodjuk, felöntjük annyi meleg vízzel, hogy ellepje, majd félre tesszük.
  • Ázzon kb 4 órát – de akár egész éjszakára benne felejthetjük
  • Reggel kinyomkodjuk a vizet belőle, törölközőbe tekerve kicsit kinyomkodjuk rajta, hogy minél szárazabb legyen, utána mehet is száradni.

Shopping Cart